1ο Βαλκανικό Συνέδριο Στέβιας στο Βόλο

 

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και την Eλληνική Διαβητολογική Εταιρεία διοργανώνει το πρώτο Βαλκανικό Συνέδριο Στέβιας, με τίτλο «ΣΤΕΒΙΑ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΔΙΑΘΕΣΗ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ».

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2014 στον Βόλο.

Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος οι χώρες Ελλάδα, Αλβανία. Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Τουρκία.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της παραγωγής Στέβιας, καθώς τα τελευταία 6 χρόνια συνεργάζεται με καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε πειραματικό επίπεδο, και παράγει τα πρώτα προϊόντα Στέβιας στην Ελλάδα , με την επωνυμία PELIONSTEVIA (http://www.pelionstevia.com). Πρέπει να αναφερθεί πως η παραγωγή Στέβιας στην Ευρώπη νομιμοποιήθηκε από τον Δεκέμβριο του 2011.

Το πρώτο Βαλκανικό Συνέδριο Στέβιας διοργανώνεται υπό τις αιγίδες των παρακάτω υπουργείων:

  1. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  2. Υπουργείο Υγείας
  3. ΥπουργείοΑνάπτυξηςκαιΑνταγωνιστικότητας.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου ήταν συνδιοργανωτής στο πρώτο Διεθνές Συνέδριο Στέβιας που έγινε στον Βόλο, ενώ διοργάνωσε 2 σεμινάρια σχετικά με την παραγωγή Στέβιας στον Βόλο και στην Κομοτηνή. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Αλβανικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διοργάνωσε 2 ημερίδες για γεωπόνους στα Τίρανα και στο Φιέρι.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Όποιος επιθυμεί να παρευρεθεί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στη φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.pilio.tv.

Για επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κύριο Σουφλιά Στέφανο στο παρακάτω email: pilioinspro@gmail.com